Illalla löysimme hyvän pihviravintolan nimeltä Oliver läheltä hotelliamme Rataskaevun kaivon tuntumasta. Ravintola sijaitsee tunnelmallisesti kellarikerroksessa. Henkilökunta puhui hyvin suomea, vaikka olin jo aloittamassa englanniksi. Annoksen sai koostaa itse. Otimme Oliver’in BBQ pihvin, - minä herkullisilla valkosipuli-kermaperunoilla sekä valkosipulivoilla. Päädyimme tilaamaan vielä jälkiruoat, sitruunamarenkikakkua ja VanaTallinn-kahvit.
Ruoansulattelun jälkeen suunnistimme vielä Dunkri-kadulla saksalaistyyliseen Beer Houseen, joka tekee oluensa itse. Oluet ovat ns. eläviä oluita eli suodattamattomia ja pastöroimattomia. Beer Housen panimo valmistaa seitsemää erityyppistä olutta ja päätimme ottaa maisteluannoksen, joka sisälsi nuo kaikki. Suosikiksemme nousi Medovar Honey, joka on valmistettu Märzen Speziel oluen pohjalta lisäten siihen paikallista luonnollista hunajaa. Vaikka olimme syöneet aiemmin, tilasimme lopulta juomien lisäksi pientä suolaista, - valkosipulileipiä ja kuorrutettuja juustopalleroita, joista tuli puolisoni suosikkeja. Saimme lopulta koko maisteluannoksen juotua ja hipsimme kivenheiton päässä olevaan hotelliimme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti